Известие

Collapse
No announcement yet.

156: 1.8ts VS 2.0ts кой е по-добър според вас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

90 - 100 съм карал аз с 5 човека в колата = 90л-1300км аз ви казвам нема да се лъжеме за лятно време говорим
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Е да, бях сам в колата и без багаж. Но гарантирам че е възможен разохд под 7.. карането не е някакво свръх икономично, просто каране в колоната, без излишни изпреварвания... то си се пада толкова - с 70-100 км/ч. Не мога да пускам по сяко наклонче по инерция, щото селето не дава

а и само не схванах тва за селеспийда, не вървял... за стартиране от място ако имаш предвид може и да е така- не съм сигурен че тръгва макс. бързо, но в друго положение....?
      Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 18:00.
      147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
      Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
      156 2.4 JTD - ex

Comment

Мда 2.0 върви повече и гори по-малко хехе ама че забавно, както и да е аз тука като чета и гледам през седмица родила някоя двойка..тва значи не е за мен, аз обичам да седи в лютеницата и за 50к км проблем не съм имал да чукна на дърво . Хайде със здраве колеги и всеки да си се радва на неговото
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
        ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Аз пък съм виждал с как с 2.0 селеспиид се прави много хубав и бърз старт напълно равен с ръчкна ск. кутия....И съм сигурен че 2.0 156 селеспиид може да върви по-добре от 1.8 ръчна Селеспида губи само малко повече в смяната на предавките... Ей питайте Търтея

Иначе по темата си имам някакво собствено мнение обосновано единствено на връзката ми с космоса и то е че 1.8 е по-добре
          Last edited by VFTI; d.m.y г., 18:15.
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Значи селето се мота с превключването, ако сменя преди 5500 оборота, но ако превключва над тези обороти-то става наистина доста бързо, не знам дали е по-добре от опитен шофер, но си е бързичко... и е доста по-малко от дававаните на много места 700ms.. за толкова превключва в оня кроткия режим под 5500
            156 2.4 JTD - ex

Comment

6.2 ми дава мойта след смяната на вариатор, и ревизия на инжекторите. Лятото на път към морето и обратно с 34л./545 км.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз до толкова не мога да падна, признавам! Нормално по-малкия мотор, при много икономично каране има възможността да харчи по-малко. При нормално каране обаче тази разлика почти я няма. Такива са мойте наблюдения даже м/у 1.6 на Стило и 2.0 на Алфа. Ако се карат икономично - 1.6 може да е доста надолу, ако се настъпват... горе долу е се тая
                156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                  Незнам някоя двойка да мине с 90 литра 1300 км на дълго надали под 7 ще го свали разхода отделно подръжката е по-евтина и 2.0 Сейлспеед може да се каже че като вървеж е много по-зле от 1.8
                  Две двойки ми изгориха по резервоар за 850-900 км, това само по магистрали от Анг до БГ.......ама за това е арния бензин може да е виновен.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Две двойки ми изгориха по резервоар за 850-900 км, това само по магистрали от Анг до БГ.......ама за това е арния бензин може да е виновен.......
                    ето това е идтината, че горивата навънка са качествени, а ние тука искаме с нашите горива да правими добри разходи, е нема как да стане, шибаните ни горива прецакват цялата история, уж имало контрол

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      6.2 ми дава мойта след смяната на вариатор, и ревизия на инжекторите. Лятото на път към морето и обратно с 34л./545 км.
                      6,5 на бенз. и 7,6 газ са ми най-добрите резултати, но може и надолу.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщение
                        ето това е идтината, че горивата навънка са качествени, а ние тука искаме с нашите горива да правими добри разходи, е нема как да стане, шибаните ни горива прецакват цялата история, уж имало контрол
                        Така си е, в Гърция като сипя обикновен 95 и ще изровя асфалта - върви по същия начин като нашенския 100 октана.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Вие с тея разходи 6.2 , 6.5 на 1.8 е перфектно но на дълго няма как да падна щото се съм с поне 4 човека и багаж зимата сам с жената до шумен и обратно минах с един резервоар 804 км като бях в резервата след тея км и в София значи кажи речи 850 -880 мога да мина до край с обикновен 95 от Екото .... говориме че през цялото време беше около 4 градуса навънка ... кво да говориме 2 ката под 8 зимата на дълго незнам дали ще падне ..
                          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                          Ramstein - Benzin

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                            Вие с тея разходи 6.2 , 6.5 на 1.8 е перфектно но на дълго няма как да падна щото се съм с поне 4 човека и багаж зимата сам с жената до шумен и обратно минах с един резервоар 804 км като бях в резервата след тея км и в София значи кажи речи 850 -880 мога да мина до край с обикновен 95 от Екото .... говориме че през цялото време беше около 4 градуса навънка ... кво да говориме 2 ката под 8 зимата на дълго незнам дали ще падне ..
                            Е, че кой е казал , че съм бил примерно сам? Бях с жената и сестра ми и 3 куфара багаж. Ама то като сложиш 5-та и никъде не превклчваш. 90-110 като поддържаш и той разхода си идва. С половин резервоар отидох до несебър, разходки до свети влас и обратно до горна. Можех още веднъж да отида и на връщане може би трябваше да долея малко.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз когато избирах моята исках да е 2.0ТС..... Даже ако трее да съм честен исках да е 2,4.Но повечето дизели бяха милиярдници а аз държах на запазен и малко каран автомобил.2,0ТС обаче повечето бяха със махагона вътре което ме побъркваше.Вмоите представи Алфата ми трябваше да бъде точно такава каквато карам сега, и за това съм много доволен.Иначе се сдобих с 1.8ТС.Върви като бесна (след като смених всички консумативи де).Харчи 12-12,5/100км. градско в делничен ден като пътувам 40мин. 5,5км.Събота и неделя я засичам на 10-11 ама пък много я настъпвам тогава.Тъй че може и 2,0 да е по готиния мотор ама на мене моята си мио харесва
                              Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Е, че кой е казал , че съм бил примерно сам? Бях с жената и сестра ми и 3 куфара багаж. Ама то като сложиш 5-та и никъде не превклчваш. 90-110 като поддържаш и той разхода си идва. С половин резервоар отидох до несебър, разходки до свети влас и обратно до горна. Можех още веднъж да отида и на връщане може би трябваше да долея малко.
                                Ема чипа си е чип като нея товариш харчи по-малко от обикновенния софтуер .

Ramstein - Benzin

Comment

Working...
                                X